Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Τεράστιες οι δαπάνες για τη μεταφορά μαθητών



830 ευρώ στοιχίζει η μεταφορά ανά μαθητή

Υψηλότατο θεωρεί το κόστος το υπ. Οικονομίας και το θέτει σε νέα βάση.





Πρόσθετη πίστωση ύψους 10 εκατ. ευρώ στον Τακτικό Προϋπολογισμό του 2008 για την κάλυψη των δαπανών μεταφοράς μαθητών , ενέκρινε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης , ύστερα από συνεργασία που είχε με τον υπ. Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη.

Με την πρόσθετη πίστωση, οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού του 2008 φθάνουν στο ποσό των 106 εκατ. ευρώ, όπως είχε συμφωνήσει ο υπουργός με το Προεδρείο της Ε.Ν.Α.Ε.

Το μέσο κόστος μεταφοράς ανά μαθητή, σύμφωνα με τις υπογραφείσες από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις συμβάσεις, ανήλθε για τη σχολική περίοδο 2007-8 στα 830 ευρώ, ποσό κατά πολύ υψηλότερο από αυτό που καθορίζεται με την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ετσι μετά από αυτή την εξέλιξη το θέμα της μεταφοράς των μαθητών το υπουργείο Οικονομίας θα το θέσει σε νέα βάση. Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.ΟΙ.Ο., του Αντιπροέδρου της Ε.Ν.Α.Ε. και εκπροσώπων των υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών. Στόχος είναι η μεταφορά των μαθητών να γίνεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Πηγή: www.esos.gr, 20/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: