Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Πενθεί ο χώρος της Παιδείας













Ζητούνται: υπεύθυνη πολιτεία και υπεύθυνοι πολίτες...






Γενικευμένες είναι οι κινητοποιήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους για το θάνατο του 15χρονου μαθητή το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.
Κλειστά θα μείνουν την Τρίτη δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ από το πρωί μαθητές πραγματοποιούν πορείες και συγκεντρώσεις κλείνοντας συμβολικά δρόμους, ενώ κάποιοι έκλεισαν το σταθμό του Ηλεκτρικού στη Νερατζιώτισσα. Ωστόσο, κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα και την Τρίτη το σχολείο του μαθητή στη Σταμάτα.
Από την πλευρά τους οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξήγγειλαν για την Τρίτη 24ωρη απεργία, ενώ αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοινώσε ότι σε ένδειξη πένθους θα μείνουν κλειστά την Τρίτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι έχουμε όλοι ευθύνη ως κοινωνία να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας, η ανθρωπινή ζωή δεν μπορεί να αφαιρείται με αυτόν τον τρόπο. Παράλληλα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία κατηγορεί το Υπουργείο για επιλεκτικό πένθος.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια, από εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαθητές, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει προγραμματιστεί από το ΚΚΕ.
Παράλληλα, κλειστά θα είναι την Τρίτη, το Πολυτεχνείο, η ΑΣΟΕΕ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειο, καθώς και τα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά. Ωστόσο, τριήμερη απεργία, πραγματοποιεί από τη Δευτέρα, και η ΠΟΣΔΕΠ.
Οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει συνελεύσεις για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει και το Συντονιστικό των Μαθητών Αττικής, για καταλήψεις.

Πηγή: ΑΝΤ1, 8/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: