Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Αναδρομική καταβολή του επιδόματος των 176 € σε όλους τους εκπαιδευτικούς ζητά η ΔΟΕ


Με το παρακάτω έγγραφο , η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) ζητά, μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, να καταβληθεί αναδρομικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς το περίφημο επίδομα των 176 €, ανεξάρτητα από το αν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε πως το αίτημα της Δ.Ο.Ε. είναι πέρα για πέρα δίκαιο ειδικά, αν αναλογιστούμε, πως παρά τις δικαιολογίες περί σφιχτής εισοδηματικής πολιτικής, πρόσφατα δόθηκαν σε δικαστικούς αλλά και σε γιατρούς καθαρές μηνιαίες αυξήσεις ύψους 1.200 € και 600 € αντιστοίχως! Επίσης θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να παραιτηθεί από την προσφυγή που έχει κάνει για το συγκεκριμένο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκτός κι αν η Πολιτεία εξακολουθεί να ξεχωρίζει τους εργαζόμενους στο δημόσιο, σε παιδιά κα αποπαίδια...


...............................................................................
Η επιστολή της ΔΟΕ έχει ως εξής:

Αρ. Πρωτ:1793 Αθήνα 22/1/2009

Προς :

1) Τον Υπουργό Οικονομίας

και Οικονομικών

κ. Γιάννη Παπαθανασίου

2) Τον Υπουργό Παιδείας

κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο

Κοιν:

Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.



Θέμα: Αναδρομική καταβολή του επιδόματος των 176€ στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης



Κύριοι Υπουργοί

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, με την υπ. Αριθμ. 959/2008 τελεσίδικη απόφασή του, έκρινε ότι η ειδική μηνιαία παροχή της παρ.2 του άρθρου 14 του Ν.3016/2002 - 176 Ευρώ- πρέπει να καταβληθεί αναδρομικά, από 1/1/2002, και στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Δημόσιο, αντί να συμμορφωθεί με την εφετειακή απόφαση και να καταβάλει αναδρομικά το επίδομα, άσκησε αίτηση αναίρεσης στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Επειδή, κύριοι Υπουργοί, θεωρούμε πέρα για πέρα άδικη τη μη καταβολή του επιδόματος των 176€ στους εκπαιδευτικούς που το δικαιούνται, σας καλούμε να εφαρμόσετε άμεσα την τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και να χορηγήσετε το επίδομα των 176€, αναδρομικά, από 1/1/2002 μέχρι σήμερα, όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς που δικαιώθηκαν, αλλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: