Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Απήχθη ο Έλληνας δάσκαλος των Καλάς


Ένας Έλληνας, εθελοντής μέλος της ΜΚΟ ανθρωπιστικής οργάνωσης «Eλληνες Εθελοντές» απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News, περισσότεροι από 12 ένοπλοι εισέβαλαν την Τρίτη στο σπίτι του εθελοντή, στην κοιλάδα Καλάς, και τον απήγαγαν αφού προηγουμένως σκότωσαν έναν αστυνομικό φρουρό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News. Οι ένοπλοι απήγαγαν και έναν πακιστανό βοηθό του εθελοντή, τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο. Ο Έλληνας εθελοντής, που ονομάζεται Θανάσης Λερούνης και είναι δάσκαλος, ζει στην κοιλάδα Καλάς μαζί με τη σύζυγό του, τα τελευταία 15 χρόνια, και ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και θέματα της κοινότητας των Καλάς, κυρίως με τη λειτουργία ενός κέντρου πρόνοιας και την τροφοδοσία του τοπικού σχολείου.

Σύμφωνα με το Associated Press, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε, ότι οι απαγωγείς μιλούσαν τη διάλεκτο των Παστούν και συμπεραίνεται ότι ήταν Αφγανοί, πιθανότατα Ταλιμπάν. Η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn έγραψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς έχουν μεταφέρει τον εθελοντή στη γειτονική επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν. Το Τσιτράλ είναι μία ειρηνική περιοχή, αλλά η εγγύτητά της με το Αφγανιστάν, την καθιστά επικίνδυνη λόγω της παρουσίας ενόπλων ισλαμιστών.

Πηγή: history-of-macedonia.com, 9/9/2009