Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Υπουργός Παιδείας: Όλα βαίνουν καλώς


Στυλιανί-δης: Ορατά τα αποτελέ-σματα του Έξυπνου Σχολείου



Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή και ασχολήθηκε με θέματα Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την Επιτροπή για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς και για την εξέλιξη της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την εκπαίδευση.

Παρουσιάσαμε, δήλωσε ο κ.Στυλιανίδης, τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής του έξυπνου σχολείου, διαπιστώνοντας από κοινού ότι τα βιβλία για πρώτη φορά περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία, πως τα λειτουργικά και προβλέψιμα κενά είναι πλήρως καλυμμένα, ενώ υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Επίσης, ο Ευ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται για πρώτη φορά πριν από τον αγιασμό,η δε πρόσθετη διδακτική στήριξη ξεκινά για πρώτη φορά στην αρχή της χρονιάς, χτυπώντας την παραπαιδεία, όπως είπε, στο σκληρό της πυρήνα. Σε όλη την Ελλάδα, πρόσθεσε,υλοποιείται ένα πρόγραμμα κατασκευής 1.233 σχολείων που θα μας επιτρέψουν να εκσυγχρονίσουμε τις δομές και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των υποχρεωτικών νηπιαγωγείων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι κανένα νήπιο δεν θα μείνει εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος, προειδοποιώντας, όμως,ότι το υπουργείο Παιδείας δεν θα κάνει εκπτώσεις στις εγκρίσεις μη κρατικών νηπιαγωγείων για θέματα ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Εξ άλλου, σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σημείωσε ότι στην Κυβερνητική Επιτροπή συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας για την εκπαιδευτική χρονιά, καθώς και προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας, τα οποία δείχνουν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά,όπως λειτουργεί αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της Μονής Βατοπεδίου,ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε ότι όλοι οι αρμόδιοι θα δώσουν απαντήσεις γι αυτά τα ζητήματα.

Πηγή: www.flash.gr, 3/9/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: