Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Εκπαιδευτικό λογισμικό: κάλλιο αργά παρά ποτέ!


Μετά από δύο χρόνια το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ετοίμασε και διανέμει σε όλα τα σχολεία της χώρας το εκπαιδευτικό λογισμικό (cd) για τη διδακτική υποστήριξη των μαθημάτων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάποια πρωτότυπη δημιουργία αλλά κυρίως για την εξαγορά της άδειας χρήσης από τα δημόσια σχολεία γνωστών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια στην ελληνική αγορά (πχ. τα cd του Ξεφτέρη, η Λογομάθεια κλπ.). Το αποτέλεσμα βέβαια αυτό δε δικαιολογεί με κανένα τρόπο τη δίχρονη αναμονή για την παραλαβή αυτού του εκπαιδευτικού λογισμικού. Ελπίζουμε πως το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο από εδώ και πέρα:
α) Θα αφήσουν στην άκρη τακτικές που δεν συνάδουν με το ουσιαστικό συμφέρον της εκπαίδευσης και
β) Θα αξιοποιήσουν πληθώρα εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν άμεση γνώση και του αντικειμένου και της παιδαγωγικής αλλά και είναι καλοί γνώστες Η/Υ, οι οποίοι με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα δαπανήθηκαν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό άμεσα αξιοποιήσιμο και συμβατό με τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών του ελληνικού σχολείου. Ίδωμεν...

Για όσους ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν άμεσα το εκπαιδευτικό λογισμικό των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου μπορούν να το κατεβάσουν σε συμπιεσμένη μορφή από τις ιστοσελίδες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου:

http://pi-schools.sch.gr/logismika1/dimotiko/#cd

Δεν υπάρχουν σχόλια: