Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ: Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


12ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (21-6-2008 έως 2-7-2008)

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Γρεβενά – Μέτσοβο – Ηγουμενίτσα

Πρώτη στάση για καφέ στα Γρεβενά. Συνεχίζουμε για Μέτσοβο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση για Ηγουμενίτσα, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Ανκόνα - Μόντε Κάρλο – Νίκαια

Άφιξη το πρωί στην Ανκόνα. Διέλευση από τη Γαλλοϊταλική Ριβιέρα. Αφού κάνουμε μια στάση στο Μόντε Κάρλο, όπου θα δούμε το καζίνο του, φτάνουμε το βράδυ στη Νίκαια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Νίκαια –– Κάννες –Aix en Province- Μασσαλία – Αβινιόν

Αφού περάσουμε από την παραλιακή λεωφόρο Promenade des Anglais της Νίκαιας, συνεχίζουμε για τις Κάννες. Κάνουμε μια στάση στην παραλιακή λεωφόρο Boulevard de la Croisette, όπου βρίσκεται το κτίριο του Φεστιβάλ των Καννών. Συνεχίζουμε για τη Μασσαλία. Χρόνος ελεύθερος στο παλιό λιμάνι της πόλης. Αναχώρηση για την Αβινιόν. Επισκεπτόμαστε το παπικό ανάκτορο και τη γέφυρα St – Benezet, γνωστή από το παιδικό τραγούδι Sur le Pont d’ Avignon. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Αβινιόν –– Pont du Gard – Καρκασόν – Μπορντώ

Κοντά στην Αβινιόν επισκεπτόμαστε ένα από τα ωραιότερα κτίσματα του αρχαίου κόσμου, το Pont du Gard, που είναι τμήμα ενός ρωμαϊκού υδραγωγείου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Καρκασόν με τις μεσαιωνικές οχυρώσεις. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ φτάνουμε στο Μπορντώ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μπορντώ – Κάστρα Λίγηρα – Παρίσι

Αφού περάσουμε από την πλατεία Quinconces, με το μνημείο των Γιροντίνων, την πλατεία του Χρηματιστηρίου, το Grand Theatre θα δούμε τον καθεδρικό ναό St – Andre. Συνεχίζουμε για τα κάστρα του Λίγηρα. Αρχικά θα επισκεφθούμε το κάστρο Chenonceau, αναγεννησιακού ρυθμού, του οποίου τον έλεγχο είχαν πάντοτε γυναίκες και στη συνέχεια το βασιλικό κάστρο Chambord, που είναι το μεγαλύτερο από τα κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα. Το βράδυ φθάνουμε στην «Πόλη του Φωτός», το Παρίσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Παρίσι (ξενάγηση)

Θα δούμε τον κήπο του Λουξεμβούργου, την Παναγία των Παρισίων, την εκκλησία Sainte – Chapelle, την πλατεία Vosges, την Όπερα, το πολιτιστικό κέντρο Πομπιντού, την πλατεία Concorde,τα Ηλύσια Πεδία, την Αψίδα του Θριάμβου, τον Πύργο του Άιφελ, το Hotel Les Invalides. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Λούβρου και το Μουσείο Ορσέ. Το βράδυ προαιρετική μίνι κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα Μπατώ Μους. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Παρίσι – Νορμανδία – Παρίσι

Το πρωί αναχωρούμε για το Mont – St – Michel, φρούριο και μοναστήρι μαζί, που μετατρέπεται πότε σε νησί και πότε σε χερσόνησο από την παλίρροια. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική πόλη Ρουέν. Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, που ενέπνευσε το ζωγράφο Κλοντ Μονέ και θα δούμε την πλατεία du Vieux – Marche, όπου κάηκε στην πυρά η Ιωάννα της Λορένης, κατηγορούμενη ως αιρετική. Επιστροφή στο Παρίσι. Το βράδυ θα επισκεφθούμε τη Μονμάρτη. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Παρίσι – Disneyland – Παρίσι

Επίσκεψη στην Disneyland περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ένα από τα πασίγνωστα καμπαρέ της πόλης (Μουλέν Ρουζ, Λίντο). Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Παρίσι – Βερσαλλίες – Αβαείο Fontenay – Λυών

Το πρωί αναχωρούμε για τις Βερσαλλίες, όπου θα επισκεφθούμε το Παλάτι και τους κήπους του. Συνεχίζουμε για τη Λυών. Στην περιοχή της Βουργουνδίας θα επισκεφθούμε το Αβαείο Fontenay, που αποτελεί ένα από τα πιο πλήρη μοναστηριακά συγκροτήματα στη Γαλλία. Το βράδυ φθάνουμε στη Λυών, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Λυών – Σαμονί – Μιλάνο

Το πρωί θα δούμε την παλιά πόλη της Λυών με τα σπίτια γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού. Αναχωρούμε για το ορεινό θέρετρο Σαμονί, που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Λευκού Όρους. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα ανεβούμε, προαιρετικά, με το τελεφερίκ στην κορυφή Aiguille du Midi (υψόμετρο 3.800 μ, να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα), απ΄ όπου θα δούμε πανοραμικά τη γαλλική πλευρά του Λευκού Όρους. Αφήνουμε το Σαμονί και αναχωρούμε για το Μιλάνο. Αφού δούμε το ιστορικό κέντρο (Piazza del Duomo), πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Μιλάνο – Μπολόνια – Ανκόνα

Το πρωί αναχωρούμε για την Ανκόνα. Στάση στην Μπολόνια, όπου θα δούμε το ιστορικό της κέντρο (Piazza del Nettuno). Στην Ανκόνα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Ηγουμενίτσα. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

12η μέρα: Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Στάση για καφέ στα Ιωάννινα. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής: 810€
Προκαταβολή: 200€


Περιλαμβάνεται:
1. Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο
2. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες καμπίνες ΑΒ4 με ντους και WC στη διαδρομή Ηγουμενίτσα – Ανκόνα
3. Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 αστέρων
4. Ημιδιατροφή
5. Περιηγήσεις
6. Αρχηγός – συνοδός
7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνεται:
Η είσοδος στην Disneyland, τα επιπλέον γεύματα, τα γεύματα στο πλοίο, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις και ότι δεν αναφέρεται σαν παροχή.
Η εκδρομή γίνεται σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Athos Hellas, Μητροπόλεως 16, τηλ. 2310-284300.

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (καθημερινά μετά τις 19:00):
Γαλάνη Γιώργο (τηλ. 6945346645),
Συρμαλόγλου Ελευθερία (τηλ. 6977707448) και
Χριστόπουλο Παναγιώτη (τηλ. 6945103964).

Δεν υπάρχουν σχόλια: