Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ζιγκ - ζαγκ με τις αποφάσεις για το επίμαχο βιβλίο της Σωτηροπούλου


Πειθαρχικό για την απόσυρση βιβλίου από τα σχολεία

Τον πειθαρχικό έλεγχο του δικαστή που εξέδωσε τη δικαστική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε να αποσυρθεί προσωρινά από τις σχολικές βιβλιοθήκες το βραβευμένο από το κράτος βιβλίο της Ερσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ - ζαγκ στις νεραντζιές», ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης με σχετικό έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Δ. Κυριτσάκη.

Στο έγγραφό του ο υπουργός ζητεί από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, αφού αξιολογήσει συγκεκριμένες περικοπές της δικαστικής απόφασης και προσθέτει ότι η εκτίμηση της όλης υπόθεσης από τον προϊστάμενο Επιθεώρησης είναι αναγκαία, παρά το γεγονός ότι συγκεκριμένος δικαστής (πρόεδρος Πρωτοδικών) έχει ήδη παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για οριστική παύση, λόγω καθυστερήσεων κ.λπ.

Η απόφαση
Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα της απόφασης (η οποία δεν έχει ακόμα προσβληθεί με τις εσωτερικές διαδικασίες της δικαιοσύνης και θα ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας αγωγής) φαίνεται να ξεπερνούν τα όρια της κρίσης για τη συγκεκριμένη υπόθεση του βιβλίου και να οδηγούνται σε αναλύσεις άσχετες και πολιτικολογίες, προκειμένου να εξηγηθεί ότι δεν ευσταθούν τα επιχειρήματα περί «προοδευτισμού» και συνεπώς να απομακρυνθεί το βιβλίο από τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Η δικαστική απόφαση του προέδρου Πρωτοδικών Δ. Γαβαλά επικρίνει όχι μόνο το βιβλίο αλλά και την επιτροπή που το βράβευσε, αναφέροντας ότι το κρατικό βραβείο δεν τιμά τα μέλη της Επιτροπής και ότι πρέπει να καταδικάζεται και όχι να επιβραβεύεται η χυδαιότητα, η βωμολοχία, η πορνογραφία...
Σχολιάζοντας αρνητικά όσους αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» και θεωρούν κάθε τι παλαιό ως συντηρητικό και οπισθοδρομικό, η απόφαση κάνει μάλλον «ρηχές» πολιτικές, οικονομικές, ιστορικές αναλύσεις για να αποκρούσει τα περί «προοδευτισμού».

Σημειώνει -μεταξύ άλλων- ότι «σήμερα όλοι οι προοδευτικοί, μοντέρνοι και ψευτοκουλτουριάρηδες μιλούν και γράφουν απαξιωτικά και περιφρονητικά για τους βασιλείς και τη βασιλευόμενη Δημοκρατία, ενώ επιμελώς αποκρύπτουν ότι τα κράτη με την καλύτερη κοινωνική πολιτική και κοινωνικές παροχές, όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, είναι βασίλεια»...
Επίσης κάνει λόγο για διαστροφή της ιστορικής αλήθειας και αποσιώπηση της πραγματικότητας, γιατί «τα παιδιά μαθαίνουν ότι τους Γερμανούς, οι οποίοι μόνοι τους πολέμαγαν γενναία με όλο τον κόσμο, τους νίκησαν οι Αγγλοαμερικάνοι, οι οποίοι και στο άκουσμα της λέξης Γερμανοί τρέπονταν σε φυγή, ενώ η αναμφισβήτητη πραγματικότητα είναι ότι εάν δεν υπήρχε το Στάλινγκραντ, θα ήταν ακόμα εδώ οι Γερμανοί».

Σε άλλο απόσπασμα αναφέρει ότι παίζονται ταινίες για εγκλήματα των Γερμανών κατά των Εβραίων, ενώ αποσιωπούνται τα εγκλήματα των Εβραίων κατά των Παλαιστινίων και τα εγκλήματα των «συμμάχων» κατά των Γερμανών, όπως στη Δρέσδη όπου οι σύμμαχοι βομβάρδισαν και έκαψαν χιλιάδες γυναικόπαιδα...

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: