Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Έλεγχος και εποπτεία...

Έλεγχο και εποπτεία στους 256.000 δημοσίους υπαλλήλους όλων των κατηγοριών του υπ. Παιδείας , από ιερωμένους μέχρι καθηγητές πανεπιστημίου, διοικητικούς και δασκάλους, προανήγγειλε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης , ενώ αποκάλυψε ότι η αρχή γίνεται από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους της Κεντρικής Υπηρεσίας στο Μαρούσι .

Όπως δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία» ειδική ομάδα συνεργατών του ξεκίνησε συνέντευξη έναν προς έναν όλους τους διευθυντές και τους τμηματάρχες του υπουργείου , προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνωρίζουν το πεδίο των αρμοδιοτήτων τους, το χώρο της ευθύνης τους, εάν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό, πόσο καλά ανταποκρίνονται σε αυτό, τι προτείνουν οι ίδιοι για την αναδιάρθρωση, ώστε στο τέλος να καταλήξει η πολιτική ηγεσία σε ένα σχήμα που θα μπορεί να είναι ευέλικτο και αποτελεσματικό.

Σχετικά με τους υπαλλήλους του υπουργείου και των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτό ο κ. Στυλιανίδης διατύπωσε την άποψη ότι σήμερα δεν ελέγχονται εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και προανήγγειλε δομικές αλλαγές: «Σκεφτείτε, είπε , ότι ο υπουργός Παιδείας διοικεί 256.000 δημοσίους υπαλλήλους πολλών κατηγοριών, από ιερωμένους μέχρι καθηγητές πανεπιστημίου, διοικητικούς, δασκάλους, πολλές κατηγορίες με διαφορετικές νοοτροπίες, και η οργάνωσή του από άποψη οργανισμού δεν είναι πυραμιδική, δεν υπάρχει δηλαδή εποπτεία και έλεγχος για το αν ο καθένας κάνει καλά τη δουλειά του. Δεν υπάρχει, πρόσθεσε, ομάδα ελέγχου και αξιολόγησης, να έχει ο υπουργός την ευχέρεια να αμείβει όποιον είναι καλός και να τιμωρεί αυτόν που είναι αδιάφορος ή κακός ή πολλές φορές διεφθαρμένος. Όσο και αν προσπαθούμε λοιπόν να το “σφίξουμε” το σύστημα, αποκάλυψε ο υπουργός παιδείας εντοπίζουμε ότι είναι αναγκαία μία δομική αλλαγή και κάτι τέτοιο βέβαια επιχειρείται».

Πηγή: www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: