Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...



... με νέες κινητοποιή-σεις.



Αθήνα, 14/5/2008



Προς τους
1)Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2) M.M.E.συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
με αφορμή τη συνάντηση των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ


Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν σήμερα 14/5/2008, στα γραφεία της Δ.Ο.Ε., και συμφώνησαν στα εξής:
Οι εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης
• Βιώνουν τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στη ζωή τους, το εισόδημά τους και τα εργασιακά – συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα,
• Αντιμετωπίζουν μια πολιτική εγκατάλειψης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, προώθησης νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων και ενίσχυσης των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης.
Τα Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών εκτιμούν ότι για να ανατραπεί αυτή η πολιτική θα πρέπει να συνεχιστούν οι κοινοί συντονισμένοι αγώνες από ολόκληρο τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας.
Το γεγονός ότι οι δυο ομοσπονδίες διαμόρφωσαν κοινό, σε γενικές γραμμές, διεκδικητικό πλαίσιο, το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί ισχυρή βάση για να οργανωθούν κοινοί απεργιακοί αγώνες διαρκείας με την έναρξη και σε όλη τη νέα σχολική χρονιά.
Εκφράζουμε την κοινή μας βούληση αυτοί οι αγώνες να έχουν ένταση, διάρκεια και αποτελεσματικότητα, υπερβαίνοντας τις όποιες δυσκολίες εμφανίστηκαν στο παρελθόν.

Ο κοινός σχεδιασμός θα συγκεκριμενοποιηθεί με νέα συνάντηση των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη.
Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ απευθύνονται στους γονείς και τους εργαζόμενους της χώρας μας και τους καλούν στην κοινή προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός ριζοσπαστικού μορφωτικού κινήματος με στόχο την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως κατ’ εξοχήν κοινωνικού αγαθού.

τα Δ.Σ.
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: