Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Χτυπούν «κουδούνι» για τα 176 ευρώ


Όπλο για τη διεκδίκηση του επιδόματος η απόφαση του Αρείου Πάγου. Συνάντηση αύριο των δασκάλων με την ηγεσία του υπουργείου.

Πιέσεις στην κυβέρνηση θα ασκήσει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να λάβει το επίδομα των 176 ευρώ, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου που ξεκαθαρίζει ότι το κράτος πρέπει να καταβάλει το επίδομα αναδρομικά από το 2003 σε δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Την αρχή θα κάνουν αύριο οι δάσκαλοι, οι οποίοι έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα θέσουν ως κυρίαρχο ζήτημα το συγκεκριμένο επίδομα καθώς και την οικονομική τους αναβάθμιση και, όπως υπογραμμίζουν, ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν από το υπουργείο θα καθορίσουν και τη στάση τους για το επόμενο διάστημα.

Απεργία μεθαύριο
Στο μεταξύ πάντως, δάσκαλοι και καθηγητές θα πάρουν μέρος στην απεργία που θα γίνει μεθαύριο, ενώ οι δάσκαλοι θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους στις 20 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των προέδρων.

Πάντως όσον αφορά το επίδομα των 176 ευρώ, οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να το διεκδικήσουν δυναμικά, με δεδομένο ότι έχουν δικαιωθεί με διάφορες δικαστικές αποφάσεις και θεωρούν αδικία τη μη καταβολή σε δασκάλους και καθηγητές, τη στιγμή που δίνεται σε δεκάδες κατηγορίες άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες ο υφυπουργός Παιδείας Α. Λυκουρέντζος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, υπογράμμισε ότι «η καταβολή του επιδόματος αποτελεί θέμα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονομερώς από το υπουργείο Παιδείας».

«Εμείς παρ όλα αυτά θα θέσουμε ως κυρίαρχο ζήτημα το επίδομα αλλά και τη γενικότερη οικονομική μας αναβάθμιση και περιμένουμε από το υπουργείο θετική ανταπόκριση», τόνισε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης και υπογράμμισε:

«Ταυτόχρονα πιέζουν πολλά ακόμη σοβαρά θέματα όπως οι συνολικές δαπάνες για την παιδεία, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα». Οπως τονίζουν και οι καθηγητές, «το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο δύσκολη η ζωή μας με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, με την εντεινόμενη ακρίβεια καθώς και την οριακή πλέον κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπονόμευση ακόμη και της στοιχειώδους υγειονομικής μας περίθαλψης».

Δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί όλων των βαθμίδων διεκδικούν την κρατική στήριξη των ασφαλιστικών τους ταμείων, στήριξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών καθώς και πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους (1.400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο και αναλογικές αυξήσεις στα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια).

ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

Πηγή: Εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", 23/2/2009

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας

Η ελιά που μας ενώνει, του Θεόδωρου Σαρματζή


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την προηγούμενη Παρασκευή 6/2/2009, στη μεγάλη αίθουσα του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Στα σημαντικά αποτελέσματα της Συνέλευσης συγκαταλέγεται η σύσταση επιτροπής για την επεξεργασία, διαμόρφωση και προώθηση των θέσεων του Συλλόγου μας για τα εκπαιδευτικά πράγματα στην Ελλάδα και τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, έτσι ώστε να αποκτήσει η εκπαίδευσή μας τη θέση που της αξίζει στον ευρωπαϊκό, αλλά και στον παγκόσμιο χώρο.

Επίσης την ίδια μέρα είχαμε και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας. Τυχερή της νέας χρονιάς 2009 αναδείχτηκε το μέλος του Συλλόγου μας Ελένη Κοτσαΐτση, η οποία και κέρδισε ένα καταπληκτικό βιβλίο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά φέτος με τη συμμετοχή φωτογραφιών και φωτογράφων από την τελευταία κάθε φορά εκδρομή του Συλλόγου μας. Έτσι φέτος διαγωνίστηκαν τουλάχιστον 10 ερασιτέχνες φωτογράφοι από την εκδρομή του Συλλόγου μας - το περασμένο καλοκαίρι- στη Γαλλία. Μετά από μυστική ψηφοφορία νικητές αναδείχτηκαν:

1. ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ. Περισσότερες προτιμήσεις συγκέντρωσε η καταπληκτική φωτογραφία του Σαρματζή Θεόδωρου, φίλου του Συλλόγου μας, που συμμετείχε για πρώτη φορά το προηγούμενο καλοκαίρι σε εκδρομή του Συλλόγου μας.
Η φωτογραφία του με θέμα: "Γλάστρες γίγαντες - Η ελιά που μας ενώνει" παρουσιάζεται παραπάνω.

2.ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ. Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Ελευθερία Συρμαλόγλου για τη σπουδαία φωτογραφία της με θέμα: "Μοντ Σαιντ Μισέλ: Παλίρροια και Θέα".

Μοντ Σαιντ Μισέλ: Παλίρροια και Θέα

3. ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ. Το τρίτο βραβείο μοιράστηκαν: Η Χρυσάνθη Αυγερινού με τη φωτογραφία: "Λαβύρινθος", η Σαμαρά Ιωάννα με τη φωτογραφία: "Ουράνιος Θόλος" και ο Χριστόπουλος Παναγιώτης με τη φωτογραφία: "Chambord: το επιβλητικό κάστρο"

Λαβύρινθος


Ουράνιος Θόλος


Chambord: το επιβλητικό κάστρο

Ευχές για καλύτερες φωτογραφίες και περισσότερες συμμετοχές από την επόμενη εκδρομή του Συλλόγου μας στην Κίνα!

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας

























ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Α.Π.Θ. «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»
Τ.Θ. 11196 - 54110 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΠΡΟΣ
Τα μέλη του Συλλόγου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείστε στην ετήσια Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30, στο νέο κτίριο της Παιδαγωγικής Σχολής (Πύργος) στην Πανεπιστημιούπολη, στο ισόγειο, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου (Διοικητικός - Οικονομικός) για το έτος 2008.
2. Συζήτηση για επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα. Συμμετοχή του Συλλόγου μας στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Σύσταση ομάδων εργασίας για την διαμόρφωση θέσεων του Συλλόγου μας πάνω στα βασικά θέματα παιδείας και στις εκπαιδευτικές αλλαγές που χρειάζονται για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
3. Προγραμματισμός δραστηριοτήτων (συνδικαλιστικών, εκδοτικών, επιμορφωτικών, ψυχαγωγικών) του Συλλόγου μας για το έτος 2009.
4. Προβολή διαφανειών από την εκδρομή του Συλλόγου μας το περασμένο καλοκαίρι στη Γαλλία.
5. Διεξαγωγή διαγωνισμού φωτογραφίας με φωτογραφίες από την τελευταία εκδρομή του Συλλόγου μας στη Γαλλία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με τρεις φωτογραφίες τυπωμένες σε διάσταση 10χ15 .

Μετά το τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης (γύρω στις 21.00) θα
πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΥΡΜΑΛΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

..........................................................

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων ΠΤΔΕ-ΑΠΘ προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Γαλλία». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που συμμετείχαν στη δωδεκαήμερη εκδρομή του Συλλόγου στη Γαλλία από τις 21-6-2008 έως τις 2-7-2008. Οι φωτογραφίες πρέπει να τραβήχτηκαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με μία ή μέχρι τρεις φωτογραφίες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες), που θα στείλει ταχυδρομικά στο Σύλλογο μέχρι τις 30-1-2009 ή θα τις φέρει στις 6-2-2009 (ώρα 20:00) στην μεγάλη αίθουσα του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής.

Οι φωτογραφίες μπορούν να προέρχονται από μηχανές με φιλμ ή και από ψηφιακές μηχανές και πρέπει να υποβληθούν εκτυπωμένες. Καλό είναι οι διαγωνιζόμενοι να διαθέτουν και ηλεκτρονική μορφή του έργου τους (JPEG) για την περίπτωση χρήσης τους από το Σύλλογο.

Θα δοθεί δώρο στον πρώτο νικητή.

Κριτές του διαγωνισμού θα είναι τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και οι φίλοι του Συλλόγου που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη εκδρομή.

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν πρέπει να έχουν μέγεθος 10 X 15 εκ.

Κάθε συμμετοχή θα θεωρείται έγκυρη εφόσον αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κάθε διαγωνιζόμενου στην πίσω πλευρά της φωτογραφίας

Όλες οι φωτογραφίες θα διαγωνιστούν, στις 6-2-2009 και ώρα 20:00 στη μεγάλη αίθουσα του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής.



Από ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με Δ.Ο.Ε.: Υπέρ του Διαλόγου η Ομοσπονδία Δασκάλων




Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Μπράτης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: H σημερινή μου παρουσία εδώ αποτυπώνει και τον πλήρη σεβασμό που έχω στο ρόλο του εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο εκπαιδευτικός όχι απλώς λειτουργεί, αλλά θα έλεγα, λειτουργεί και αποτελεσματικά. Κι αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει, βλέποντας πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στα δημοτικά σχολειά όταν βλέπουμε παιδιά, τα οποία προκόβουν, προχωρούν μαθαίνουν γρήγορα γράμματα και στέκονται με υψηλό δείκτη ευφυΐας. Γι΄ αυτό και θα έλεγα ότι η παρουσία μας εδώ αποτυπώνει και τη βούληση μας να αγκαλιάσουμε το δάσκαλο και κυρίως να δώσουμε ξανά στο δάσκαλο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, το κοινωνικό κύρος και να τον κάνουμε πάλι πρωταγωνιστή των εκπαιδευτικών εξελίξεων.

Από κει και έπειτα, η συζήτηση έγινε σε ένα γόνιμο κλίμα, πραγματικά ουσιαστικής προθυμίας από τη δική μας πλευρά να αγκαλιάσουμε ζητήματα τα οποία μπορούμε να επιλύσουμε, να ακούσουμε, να αφουγκραστούμε και πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε έναν διάλογο διττό. Ο πρώτος αφορά στα κλαδικά ζητήματα, τα οποία απευθείας το Υπουργείο Παιδείας θα τα συζητά με τη ΔΟΕ και από την άλλη πλευρά ζητήσαμε από τη ΔΟΕ να συμμετέχει στον εθνικό διάλογο, που κύριο λόγο και ρόλο θα έχει έτσι ώστε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο για την αναβάθμιση, για την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα σχολεία, πιο ποιοτικά και πιο ουσιαστικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πήρατε θετική απάντηση σε αυτό το κάλεσμα;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε ότι δεν προεκλαμβάνω ποτέ τις αποφάσεις. Ξέρω όμως ότι το κλίμα ήταν αρκετά καλό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε μια συνάντηση εχθές με τον κ. Βερέμη, γράφονται πολλά ότι ο κ. Βερέμης σας υπέβαλε την παραίτηση του. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι παντελώς αναληθή, παντελώς ανακριβή, παντελώς ψευδή. Με τον κ. Βερέμη είχα μία ουσιαστική συνεργασία, όπως οφείλω να έχω με τον Πρόεδρο του ΕΣΥΠ, κι από κει κι έπειτα ξέρετε ότι τιμώ τους Ακαδημαϊκούς και πράγματι, το είπα από την πρώτη στιγμή και δεν θα κουραστώ πράγματι να το επαναλαμβάνω, ότι είμαι πάρα πολύ ανοιχτός, πάρα πολύ πρόθυμος να ακούω τις απόψεις που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα που έχουν μπει στο διάλογο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξεκαθαρίστηκαν οι αρμοδιότητες; Γιατί υπάρχει μια σύγχυση.
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες θα έπρεπε να υπάρχει σύγχυση. Σύγχυση αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει διότι ο Νόμος είναι σαφής. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει το ΕΣΥΠ, ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει το Συμβούλιο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ξέρουμε που είναι ο ρόλος της Πολιτικής Επιτροπής. Όλα αυτά είναι καθαρά και από ‘κει κι έπειτα, ο καθένας προσέρχεται σε αυτό το διάλογο με τις δικές του απόψεις. Από τη δική μας πλευρά, εμείς ακούμε, αφουγκραζόμαστε, είμαστε ανοιχτοί και άλλη μια φόρα θα πω, δεν υπάρχουν ούτε προειλημμένες αποφάσεις ούτε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οι οποίες πραγματικά να κάνουν αυτή τη συζήτηση να φαίνεται ότι είναι προκατευθυνόμενη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μία ερώτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπάρχει ένα θέμα διάλυσης ουσιαστικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ένα Πρύτανη που παραιτείται…
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην το σχολιάσω, να μείνουμε σε αυτά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θα μας πείτε για την χθεσινή σας επιστολή προς την κ. Διαμαντοπούλου, που λέτε ότι ο διάλογος θα κρατήσει τουλάχιστον έξι μήνες. Μέχρι;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το μέχρι δεν το προσδιόρισα εγώ. Το προσδιορίζει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι αυτό που ζήτησε ο επικεφαλής του συμβουλίου, ο κ. Μπαμπινιώτης. Αν ζητούσε και άλλο χρόνο, αυτόν τον χρόνο θα έλεγα και εγώ. Σας είπα από την πρώτη στιγμή, ότι εγώ δεν θέλω να προσδιορίσω χρόνο, γιατί δεν θέλω να υποψιαστεί κάποιος, ότι αυτός ο χρόνος που θα προσδιοριζόταν από μένα μπορεί να είναι πολιτικά ή κομματικά φορτισμένος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει εκφραστεί ο κ. Μπαμπινιώτης σε πόσο χρόνο θα μπορούσε να κρατήσει;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι αυτό που είπα και εγώ ότι τουλάχιστον θα κρατήσει έξι μήνες, από κει και έπειτα, αυτό είπε αυτό λέω. Αν κάτι άλλο καινούργιο υπάρξει, αυτό το καινούργιο θα σας το πω και εγώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα προεδρεύσετε εσείς της πολιτικής επιτροπής, έχει αλλάξει κάτι σε αυτό;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, είναι όλα όπως τα έχουμε πει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ η επόμενη επίσκεψη σας σε ποια ομοσπονδία θα είναι;
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας την ανακοινώσουμε όταν προγραμματιστεί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τους πανεπιστημιακούς θα τους δείτε; Έχουν μία πικρία, που δεν τους είδατε ακόμα.
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα θα γίνουν με την σειρά τους, ξέρετε ακόμα και τα παιδιά ξεκινούν από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό και μετά ανεβαίνουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, πριν πάμε και στον κ. Μπράτη, ένα σχόλιο για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στο λιμάνι . Είδαμε ότι υπήρχε μία ένταση κατά την υποδοχή τους εκεί.
Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κάντε μου την χάρη, μην με ανακατέψετε με άλλα θέματα σήμερα και ειδικά εδώ που είμαι στην ΔΟΕ. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ: Υποδεχτήκαμε σήμερα τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τον νέο Υπουργό Παιδείας στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Θέλω να πω εξ αρχής, ότι ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν είναι Υπουργός μιας άλλης κυβέρνησης είναι Υπουργός μιας Κυβέρνησης, που κυβερνά την χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι Υπουργός μιας Κυβέρνησης η οποία ψήφισε πριν ένα μήνα δαπάνες για την Παιδεία στο χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία πενήντα χρόνια. Αυτό επισημάναμε εμείς από την αρχή και είπαμε ότι σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο που υπάρχει , στο πλαίσιο του προϋπολογισμού δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις δυστυχώς για τα αιτήματα μας. Εμείς από αυτό ξεκινήσαμε και υποβάλαμε την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένο υπόμνημα που το πήρατε, με βάση τα αιτήματα που είχαμε και στην μεγάλη απεργία του κλάδου. Τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει λύσει. Ο Υπουργός μας δήλωσε ανέτοιμος, σήμερα, να απαντήσει. Και παρέπεμψε την απάντηση σε αυτά τα αιτήματα, σε διμερή διάλογο, ο οποίος θα γίνει μετά τις δεκαπέντε Φεβρουαρίου. Εδώ είμαστε για να δούμε τις συγκεκριμένες απαντήσεις που θα έχουμε σε αυτά τα αιτήματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο διάλογο θα πάτε;
Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ: Πρέπει να σας πω ότι η Ομοσπονδία μας κλήθηκε να συμμετάσχει σε διάλογο πάντα ήταν παρούσα. Στο διάλογο που θα γίνει εμείς θα πάμε, αλλά η συμμέτοχη μας θα εξαρτηθεί από τις ουσιαστικές απαντήσεις που θα πάρουμε σε αυτά τα αιτήματα που έχουμε θέσει.


Πηγή: Υπουργείο Παιδείας