Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι περικοπές πνίγουν την παιδεία


ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΣΦΥΞΙΑ

Κατάρρευση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας τα τελευταία δύο χρόνια, με τη «συμβολή» του μνημονίου, δείχνουν πλέον καθαρά οι αριθμοί για την Ελλάδα.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από την ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, που έγινε πριν από μερικές μέρες στις Βρυξέλλες.


Όπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» ο γ.γ. της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, «όταν οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία φθάσουν, όπως υπολογίζεται, μόλις στο 2,23% του ΑΕΠ, αντιλαμβανόμαστε πως οι επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο θα είναι δραματικές. Η μείωση των κρατικών δαπανών από το 2009 μέχρι και το 2015 θα είναι της τάξης των 1.436 εκατ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 19,2%»!

Τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε επιπλέον περικοπή δαπανών για την εκπαίδευση που προβλεπόταν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, από 2,058 δισ. ευρώ σε 1,694 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 18 %!

Αυτό σημαίνει στην πράξη, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του προϋπολογισμού.

Το υπουργείο Παιδείας συγχώνευσε συνολικά 1.933 σχολεία, από τα οποία 1.523 στην πρωτοβάθμια και 410 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν 1.056 σχολεία, 851 από τα 10.798 (7,8%) στην πρωτοβάθμια και 205 από τα 3.185 στη δευτεροβάθμια (6,5%), ενώ οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις συνεχίζονται.

Οι καθηγητές λένε, επίσης, ότι καταργούνται ή υποβαθμίζονται υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:

*Καταργήθηκε η ενισχυτική διδασκαλία στο γυμνάσιο, υποβαθμίστηκε η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

*Υποβαθμίστηκαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Κλείνουν 22 από τα 58 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αναστέλλεται η λειτουργία των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων.

*Καταργείται ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Υποβαθμίζεται σταδιακά ο θεσμός των βιβλιοθηκών που δημιουργήθηκαν από συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια, ενώ επιβάλλονται πλέον τμήματα από 28-30 μαθητές.


Ειδικότερα, για τα σχολικά τμήματα: Ένας στους τέσσερις μαθητές (ποσοστό 23,64%) στα λύκεια της Αττικής φοιτά σε τμήμα με περισσότερους από 26 μαθητές. Όπως επισημαίνει στην «Κ.Ε.» ο καθηγητής Στρ. Στρατηγάκης το όριο ήταν 25 μαθητές, ενώ μέχρι το 2010 ο αριθμός αυτός αυξανόταν κατά 10% στις περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα χώρου. Φέτος η προσαύξηση του 10% υπάρχει και εφαρμόζεται ανεξάρτητα από τον διαθέσιμο χώρο, με αποτέλεσμα να συγκροτούνται πολλά τμήματα με όριο τους 28 μαθητές. Έτσι, 18.117 μαθητές γενικών λυκείων, φοιτούν σε τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές.

Στις χώρες της Ευρώπης ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα είναι 21,9, ενώ στην Αττική είμαστε ήδη στους 22,45.

«Τις δραματικές συνέπειες των περικοπών», επισημαίνουν οι καθηγητές, «υφίστανται οι ήδη βαριά τραυματισμένες από την οικονομική κρίση ελληνικές οικογένειες. Δεδομένου μάλιστα ότι μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών κατά 60%, προκάλεσε οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου, που αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις καθημερινές λειτουργίες του, ενώ συνεχώς καλούνται οι γονείς να συμβάλουν στη λειτουργία του σχολείου για είδη πρώτης ανάγκης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των καθηγητών: Κατά τη διετία 2010-11 έγιναν 3.400 προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 17.500. Το σύνολο των εκπαιδευτικών είναι 160.000, μειώθηκαν δηλαδή πάνω από 10%! Επίσης, οι ετήσιες καθαρές αποδοχές των εκπαιδευτικών είναι πλέον λιγότερες κατά 4 μηνιαίους μισθούς, υπολογιζομένων των περικοπών των νέων κρατήσεων και φόρων που ανέρχονται στο 20%.

Το νέο μισθολόγιο προβλέπει επιπροσθέτως περικοπή 20%, ενώ συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα και την απόδοση. Έτσι το ετήσιο καθαρό εισόδημα θα κυμαίνεται μεταξύ 8.500-17.500 ευρώ. Ο μηνιαίος καθαρός μισθός από 577-680 ευρώ (1ος χρόνος), μέχρι 1.371 ευρώ στα 35 χρόνια.

Όπως τονίζει ο Θ. Κοτσιφάκης, ο μισθός των ελλήνων εκπαιδευτικών, που ήταν ήδη στο 50% του μέσου όρου του μισθού των εκπαιδευτικών της ευρωζώνης έμεινε μισός τα δύο τελευταία χρόνια.

Μειώσεις όμως υπέστησαν και οι συνταξιούχοι. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας από 60 ή 65 στα 70, καθώς και τα έτη υπηρεσίας από 35 σε 40, ενώ καταργήθηκε η ειδική διάταξη για τους εκπαιδευτικούς που προέβλεπε χορήγηση μειωμένης σύνταξης με 30 χρόνια υπηρεσίας στα 60 χρόνια του εκπαιδευτικού.

Ακόμη και στην Πορτογαλία, όπου η οικονομική κατάσταση είναι παρόμοια με της Ελλάδας και η τρόικα επιβάλλει πολιτική λιτότητα, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Όταν ο βασικός μισθός είναι 485 ευρώ, οι μισθοί των εκπαιδευτικών κυμαίνονται από 1.236 ευρώ τον πρώτο χρόνο και φθάνουν στα 3.076 (μεικτά) στα 29 χρόνια. Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εργάζονται 148.955 εκπαιδευτικοί και στην τριτοβάθμια 25.092.

Και εκεί όμως οι εκπαιδευτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ το 2011 και προβλέπεται να μειωθούν κατά 600 εκατ. ευρώ το 2012. Τα σχολεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια ανέρχονται σε 3.500, ενώ εξίσου θλιβερή είναι -και εκεί-, η οικονομική εικόνα των εκπαιδευτικών λειτουργών, αφού: Μειώθηκε ο 14ος μισθός κατά 50% και ο αριθμός των εκπαιδευτικών κατά 4.528 ευρώ. Αντίστοιχα, αυξήθηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που εντάχθηκαν στο ταμείο ανεργίας κατά 38,5%.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κάλεσε όλες τις οργανώσεις-μέλη της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους έλληνες συναδέλφους τους στέλνοντας επιστολές και διαμαρτυρίες στην κυβέρνηση, ενώ προγραμματίζεται έκτακτη συνδιάσκεψη για να δώσουν απάντηση στα όσα συμβαίνουν εναντίον της Ελλάδας.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
Πηγή: Εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 29/10/2011

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο


Ξεκίνησε πριν από λίγο η συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο (Πλήρες όνομα νομοσχεδίου: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-15»).

Στο νομοσχέδιο αυτό έχουν κατατεθεί αλλαγές της τελευταίας στιγμής (οι περισσότερες ενσωματώθηκαν κατά την προπαρασκευή του στην σχετική επιτροπή της Βουλής και είναι ως επί το πλείστον ευνοϊκότερες) και είναι πιθανόν να υπάρξουν και άλλες αλλαγές κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Οι αλλαγές, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα σημεία του νέου νομοσχεδίου, τα οποία ενδιαφέρουν κυρίως τον εκπαιδευτικό κόσμο, είναι τα παρακάτω:

1. Για τους νεοδιοριζόμενους η αναγνώριση προϋπηρεσίας (δημόσια ή ιδιωτική) δεν μπορεί να ξεπερνά τα επτά (7) έτη.

2. Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κατατάσσονται ως μόνιμοι στο Βαθμό Δ, οι κάτοχοι διδακτορικού (συναφούς) στο Βαθμό Δ ως δόκιμοι και οι κάτοχοι μεταπτυχιακού (τουλάχιστον μονοετούς) στο Βαθμό Ε ως δόκιμοι.

3. Αλλαγές είχαμε στα επιδόματα θέσεων ευθύνης ως εξής:
ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: 900 € από 700€
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣ/ΚΗΣ & ΕΚΠ/ΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ: 450€
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: 400€ παραμένει το ίδιο
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ: 400 παραμένει το ίδιο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ 350 παραμένει το ίδιο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 9/ΘΕΣΙΩΝ: 300€ από 250€
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΩΣ 8/ΘΕΣΙΩΝ: 250€ παραμένει το ίδιο
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΩΝ Κ.Α.: 150€
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ 1/Θ-3/Θ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ: 100€ από 70€.

4. ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. Οι ώρες υπερωριακής εργασίας (απογευματινές) δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 20 μηνιαίως. Για τους εκπαιδευτικούς η ωριαία αμοιβή ορίζεται στα δέκα (10) €.

5. ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ – ΑΠΕΡΓΙΑ. Άλλαξε προς το δυσμενέστερο η περίπτωση αποχής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, αφού ο μήνας θα λογίζεται για 25 μέρες (όπως και στην απεργία) αντί για 30. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερες κρατήσεις σε περίπτωση απεργίας από το κανονικό (1/25 του μηνίαιου μισθού αντί 1/30, ανά μέρα απεργίας).

6. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΡΙΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Στην κατάταξη των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων στο νέο βαθμολόγιο δεν αλλάζει κάτι εκτός από το ότι το όριο για την κατάταξη στο βαθμό Β πέφτει από τα 23 στα 21 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. Έτσι η κατάταξη αυτή διαμορφώνεται ως εξής (για ΠΕ):
ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΒΑΘΜΟΣ
0-3 : ΣΤ
4-9 : Ε
10-15 : Δ
16-21 : Γ
21 ΚΑΙ ΑΝΩ : Β
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ: Α
ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ & ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: -6 ΕΤΗ (ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)
ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ: -2 ΕΤΗ

7. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Βασικές προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους:
1. Να έχουν επιτύχει τους στόχους τους κατά 90% τα δύο τελευταία χρόνια.
2. Να έχουν υπηρετήσει στην αμέσως κατώτερη βαθμίδα διοίκησης από αυτή στην οποία είναι υποψήφιοι (Π.χ. Εάν θέλουν να γίνουν Προϊστάμενοι Διεύθυνσης να έχουν χρηματίσει Διευθυντές Σχολείων, που είναι η προηγούμενη βαθμίδα Διοίκησης).
Α. ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΒΑΘΜΟΣ Α & Β.
Β. ΘΕΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΒΑΘΜΟΣ Α, Β & Γ.
Γ. ΘΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΒΑΘΜΟΣ Α, Β, Γ & Δ.

8. ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Στο παρόν νομοσχέδιο θεσπίζεται και νέα κλίμακα φορολογίας για τα εισοδήματα του 2011 που έχει ως εξής:


Ολόκληρο το κείμενο του νομοσχεδίου, όπως κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Τ.Δ.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πώς μεθοδεύεται από το υπουργείο η εργασιακή εφεδρεία χιλιάδων εκπαιδευτικών



Ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τα βήματα ήδη ακούγονται, οι σκιές αρχίζουν να προβάλλουν. Μόνο οι υπάλληλοι της συναίνεσης, οι κατασκευαστές του εφικτού και οι θεατές της ζωής δεν ακούνε και δεν βλέπουν ή κάνουν ότι δεν ακούν και ότι δεν βλέπουν.

«Κατασκευάζουν» βήμα-βήμα την εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών. Οργανώνουν, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον ακρωτηριασμό. Έτσι που να ξεσπάσει με τη φυσικότητα της βροχής που ακολουθεί τις αστραπές και τους κεραυνούς.

«Η εφεδρεία προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς, αλλά σε επόμενη φάση», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real FM το πρωί της Δευτέρας 3/10/2011 και την επόμενη μέρα (4/10) το επανέλαβε σε συνέντευξή της στο "Έθνος": «Άμεσα δεν θα ισχύσει η εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και μετά βλέπουμε...».

Η υφυπουργός Παιδείας δεν ψεύδεται. Μίλησε για επόμενη φάση, απλά ξέχασε να πει πως το υπουργείο Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς για την ετοιμασία αυτής της επόμενης φάσης.

Τα πρώτα κομμάτια του παζλ έχουν ήδη μπει στη θέση τους και ήδη το τοπίο διαμορφώνεται.


Η μεθόδευση του "ώριμου φρούτου"

* Ένας από τους βασικούς μοχλούς μείωσης των οργανικών θέσεων είναι η συγχώνευση - κατάργηση σχολικών μονάδων. Ως γνωστόν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα υποχρεούνται όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία να μειώσουν κατά 30% τις δομές τους. Ήδη στο χώρο της εκπαίδευσης άρχισαν με τη συγχώνευση σχολείων που έδωσε ταμείο 1.050 σχολεία λιγότερα το 2011, περισσότερους μαθητές στο τμήμα και κάμποσες εκατοντάδες εκπαιδευτικούς να ψάχνουν οργανική θέση. Για το 2012 οι κ.κ. «πρώτα ο μαθητής» ετοιμάζουν νέο πακέτο. Οι πληροφορίες μιλάνε για νέο κύμα συγχωνεύσεων - καταργήσεων περίπου 1.000 σχολείων. Αλίμονο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια των 6, 7, και 8 τμημάτων, αλίμονο στα συστεγαζόμενα, σε αυτά που βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα, στα εσπερινά, στα ΣΔΕ, σε όσα πληρώνουν ενοίκιο, στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην ξεχασμένη περιφέρεια. Εκατοντάδες νέες οργανικές θέσεις θα σβήσουν από το χάρτη, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν ξαφνικά στο πουθενά. Να η πρώτη μαγιά.

* Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Ήδη το μήνυμα πήγε στους καθηγητές των ΤΕΙ, όπου αφού το υπουργείο Παιδείας μείωσε για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά το έκτακτο διδακτικό προσωπικό στους 1.300 από 4.000 κάλεσε τους μόνιμους καθηγητές «να εργαστούν και πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των ιδρυμάτων». Βεβαίως πριν από όλους η αύξηση του ωραρίου βρήκε τους άλλους -πλην εκπαιδευτικών- «τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους».

Κάθε πόλεμος αρχίζει με τα λόγια και το υπουργείο Παιδείας έχει συμπληρώσει πολλά ένσημα στην προσπάθειά του να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι εκπαιδευτικοί εργάζονται εξαιρετικά λίγες ώρες. Στην κατάλληλη συγκυρία, μέσα στο 2012, είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει στην «αναμόρφωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Εξάλλου το προσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τον εύηχο τίτλο «Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης - Πρώτα ο μαθητής - Πρώτα η σχολική μονάδα - Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο» προβλέπει ότι «σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού η αναπλήρωση στα διδακτικά του καθήκοντα γίνεται με εντολή του διευθυντή από εκπαιδευτικό της ίδιας σχολικής μονάδας, κατά προτίμηση της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας, που έχει κενό στο ημερήσιο διδακτικό ωράριο εργασίας του. Η άρνηση συμμόρφωσης στο ανωτέρω εκπαιδευτικό καθήκον συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα» (Άρθρο 18).

Ένα δίωρο ή ένα τρίωρο επιπλέον π.χ. για τους καθηγητές σημαίνει 8-10.000 καθηγητές περίσσευμα!

* Με τις αλλεπάλληλες, αλλοπρόσαλλες και αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, με το ξεχαρβάλωμα και το ράβε-ξήλωνε των ειδικοτήτων στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και με κάτι περίεργες τοποθετήσεις ειδικοτήτων σε περιοχές που δεν είχαν κενά, αίφνης μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικοί συγκεκριμένων κλάδων αναζητούν απεγνωσμένα ωράριο. Είναι γνωστή η κατάσταση εκατοντάδων καθηγητών ξένων γλωσσών, γυμναστών, καθηγητών Πληροφορικής, οικονομολόγων, τεχνολόγων, καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι, χωρίς δική τους ευθύνη, έχουν μείνει χωρίς ωράριο και οργανική θέση. Είναι σίγουρο ότι το υπουργείο Παιδείας «κατασκευάζει» αδύνατους κρίκους για να νομιμοποιήσει τις επιλογές του. Δεν θα αργήσει η μέρα που με έναν ιδιότυπο μαλθουσιανισμό θα υποβάλει στην κοινή γνώμη το ερώτημα: «Μπορεί να πληρώνει το Δημόσιο υπαλλήλους του που κάθονται;».

* Φυσικά μέσα στη στόχευση του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται ήδη και εκατοντάδες εκπαιδευτικών, οι οποίοι λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας βρίσκονταν τα τελευταία χρόνια είτε με μειωμένο ωράριο, είτε σε άλλες υπηρεσίες εκτός σχολικής τάξης. Περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης ήδη έχουν χαρτογραφήσει το χώρο και σε κάθε ευκαιρία, με τη βοήθεια των παλατιανών δημοσιογράφων, μιλάνε για 1.500 προβληματικούς εκπαιδευτικούς που «όπως καταλαβαίνετε το Δημόσιο δεν έχει την πολυτέλεια να τους πληρώνει».


Η πολιτική αυτή δεν αφήνει κανέναν εκπαιδευτικό απ' έξω

Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει η εκπαιδευτικός Ν. Γεωργιάδου από την Κάλυμνο, το «βιογραφικό σημείωμα» των εμπνευστών της εκπαίδευσης την εποχή του ΔΝΤ περνά και διαχέεται σε κάθε πράξη τους. Πώς θα ήταν ποτέ δυνατό αυτοί που βγάζουν στο σφυρί το δημόσιο πλούτο, που συμμετέχουν στην «αυγή της Οδύσσειας» με κυνισμό διαλαλώντας την ως μεσοπρόθεσμη επένδυση, που ψάχνουν τις κωλότσεπες του άνεργου για να δουν αν δικαιούται το χαρτζιλίκι της ανεργίας, που βάζουν λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία, που διαλαλούν ότι «το μνημόνιο είναι ευτυχία», να εμπνευστούν και να εφαρμόσουν στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς κάτι διαφορετικό;

Η κυρίαρχη πολιτική οικοδομεί την πολιτική της επιχειρηματολογία κατηγορώντας το κράτος πρόνοιας ως «υπερφορτωμένο κράτος», ως «γραφειοκρατικό παραλογισμό», ως «ελέφαντα» που ισοπεδώνει τις «ζωτικές δυνάμεις» της κοινωνίας, δηλαδή τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, κάτω από το βάρος του κόστους του. Μισθοί, κοινωνική ασφάλεια, συντάξεις, δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία, προστασία της μητρότητας, όλα αυτά τα στοιχεία που διασφαλίζουν τους όρους της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων και της προαγωγής του πολιτισμού είναι «βαρίδια» στα πόδια της νέας «ιεράς συμμαχίας». Αναπτύσσεται μια πολιτική ορολογία που μοιάζει με τη «λιποδιάλυση» που υπόσχονται τα ινστιτούτα αδυνατίσματος. Μόνο που το «λίπος» που πρέπει να «καεί» στην προκειμένη περίπτωση είναι οι κατακτήσεις των δυνάμεων της εργασίας.

Να το πούμε καθαρά: Άλλαξαν τα ανεμολόγια και οι ορίζοντες. Εδώ «πριονίζονται ρίζες! Και όποιος, χωμένος στις συστάδες των θάμνων που τον περιβάλλουν, χάνει το δάσος από το οπτικό του πεδίο, καλό είναι να κάνει ένα βήμα στα πλάγια για να δει καθαρότερα μπροστά του.

Η πολιτική αυτή δεν αφήνει κανέναν εκπαιδευτικό έξω. Αν απέναντι σε αυτό το μακελειό δεν υψωθεί τείχος ακαταμάχητο, τότε δεν θα περάσει πολύς καιρός που χιλιάδες, ναι πολλές χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους και όσοι απομείνουν θα εργάζονται σε εργασιακό καθεστώς γαλέρας με μισθούς που δεν θα ξεπερνούν το 50% του μισθού του 2009. Και γι' αυτό ας μην έχει αμφιβολίες κανείς! Γιατί όταν πετάς κρέας στους καρχαρίες, δεν φεύγουν, μαζεύονται περισσότεροι.

Το υπουργείο Παιδείας, ως ευαγγελιστής της αγοράς, βιάζεται να υποδυθεί το ρόλο αυτού που γελά καλά επειδή γελά τελευταίος. Ωστόσο, κι αν τα βουνά μοιάζουν ακίνητα, οι γεωλόγοι ξέρουν καλά πως ζούμε σε μια θάλασσα στεριάς. Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι έχουν κλείσει τις θύελλες μια για πάντα σε γυάλινα κλουβιά. Όσοι πίστεψαν και πολύ περισσότερο όσοι καραδοκούσαν πως θα έχουν «αιώνια» τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό όπως το χιόνι στο βουνό να λιώνει για να αυξάνουν τις εμπορικές ιδέες τους. Πολύ γρήγορα το εκπαιδευτικό κίνηµα, ο κόσμος της εργασίας, θα σηκωθεί στις µύτες των ποδιών του, θα διαπεράσει τα φράγµατα των µέσων µαζικής ενηµέρωσης, θα συντρίψει τη ρητορική τού άδικου λόγου και θα ορθώσει πύργο ατίθασο στη Σαλώµη του νεοφιλελευθερισµού που ετοιµάζεται να περιφέρει το κεφάλι της Παιδείας προσφορά στους επιχειρηματίες της γνώσης.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ
Πηγή: Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, 15/10/2011

Σημείωση σύνταξης: Τα παραπάνω μόρια του πίνακα για την αξιολόγηση αυτών που θα υπαχθούν σε καθεστώς εφεδρείας έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ στις 16/9/2011. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το σχετικό άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΑΡΘΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο



Ανακοινώθηκε τελικά -εν τω μέσω της νυκτός- το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για το νέο ενιαίο (ο Θεός να το κάνει ενιαίο αφού εξαιρούνται: δικαστικοί, σώματα ασφαλείας, στρατιωτικοί, γιατροί ΕΣΥ κλπ.)μισθολόγιο, το οποίο αποδείχτηκε τελικά το "νέο φτωχολόγιο" ή το κοινωνικό επίδομα εργασίας για τη μεγαλύτερη μάζα των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα μεταξύ των οποίων βέβαια και οι εκπαιδευτικοί.

Το νέο μισθολόγιο είναι τελικά πολύ πιο ακραίο και οδυνηρό από ότι τα περισσότερα σενάρια ή οι περίφημες "διαρροές στον τύπο" προέλεγαν. Στην ουσία όχι μόνο κανένας εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να πάρει καμία αύξηση, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: οι καθαρές αποδοχές των εκπαιδευτικών μειώνονται κατά μέσο όρο από 15% έως 20%.
Έτσι εξαναγκάζεται ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός να πάει να δουλέψει σε κάποιο νησί της Ελλάδας ή σε κάποια άλλη απομακρυσμένη περιοχή, παίρνοντας ως πρώτο μισθό 660€ καθαρά το μήνα. Κι αυτό εάν προηγουμένως έχει ξαναδουλέψει στο δημόσιο ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, ειδάλλως θα πάρει στο χέρι το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 577 €, ασφαλιζόμενος υποχρεωτικά στο ΙΚΑ (ν.3865/2010).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
Το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο έχει σε γενικές γραμμές τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. ΒΑΘΜΟΙ. Οι αμοιβές του κάθε υπαλλήλου προσδιορίζονται πλέον καθοριστικά από το βαθμό στον οποίο βρίσκεται. Η αλλαγή από βαθμό σε βαθμό γίνεται μόνο με αξιολόγηση από υπηρεσιακά συμβούλια (ο τρόπος και η αναλυτική διαδικασία θα διευκρινιστεί με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης μέσα στο επόμενο εξάμηνο).

Οι βαθμοί ορίζονται σε έξι και είναι οι παρακάτω:
ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΒΑΘΜΟΣ
0-2 : ΣΤ
3-6 : Ε
7-10 : Δ
11-14 : Γ
15-19 : Β
20 ΚΑΙ ΑΝΩ : Α

Όμως ειδικά για την κατάταξη των υπαλλήλων κατά την πρώτη φορά (δηλαδή τώρα) δε θα εφαρμοστεί η παραπάνω κατηγοριοποίηση, αλλά αυτή που ακολουθεί (η οποία είναι σαφώς ποιο φειδωλή, αφού γίνεται χωρίς την περιβόητη αξιολόγηση):

ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΒΑΘΜΟΣ
0-3 : ΣΤ
4-9 : Ε
10-15 : Δ
16-23 : Γ
23 ΚΑΙ ΑΝΩ : Β

Οι αμοιβές τώρα που ορίζονται για κάθε βαθμό (μιλάμε πάντα για εκπαιδευτικούς, δηλαδή κατηγορία ΠΕ) είναι οι παρακάτω:
Σημείωση: Οι μισθοί αυτοί αφορούν άγαμο (ή άτεκνο σύμφωνα με τη νέα ορολογία εκπαιδευτικό) χωρίς κανένα άλλο επίδομα (ούτως ή άλλως δεν έμειναν και πολλά για να μπερδευτούμε {για τα επιβιώσαντα επιδόματα βλέπε παρακάτω)})

ΒΑΘΜΟΣ - ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΥΡΩ (€) ΜΙΚΤΑ
ΣΤ : 1092
Ε : 1201
Δ : 1382
Γ : 1589
Β : 1907
Α : 2098

2. ΚΛΙΜΑΚΙΑ. Τα κλιμάκια παραμένουν με διαφορετική όμως μορφή απ' ότι τα ξέραμε. Ενώ δηλαδή με το προηγούμενο μισθολόγιο η μισθοδοσία στο δημόσιο είχε σχέση μόνο με τα περίφημα κλιμάκια (18), αυτά τώρα έχουν άμεση σχέση με το βαθμό και στην ουσία αποτελούν μια μικρή αύξηση ελεημοσύνης κυρίως για αυτούς/αυτές που δεν θα καταφέρουν κατά την αξιολόγηση να ανεβούν στον επόμενο βαθμό.
Τα νέα κλιμάκια λοιπόν έχουν ως εξής (την παρουσίαση δανειζόμαστε από την σχετική εργασία του Παλάγκα Ιωάννη, ειδικού συνεργάτη της ΔΟΕ):




3. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
Τα μοναδικά επιδόματα που παραμένουν με το νέο μισθολόγιο είναι:

Α.ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ (€)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 700
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 400
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 400
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 370
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ 350
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ 250
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΩΝ Κ.Α. 150
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ 1/Θ-3/Θ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ 70

Β.ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ (ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ)
Το επίδομα αυτό μπορεί να καταβάλλεται μία φορά κατ’ έτος, μετά από πιστοποιημένη, μέσω της έκθεσης αξιολόγησης, επίτευξη των στόχων σε ποσοστό πάνω από 80% κατά το προηγούμενο έτος και μπορεί να ισούται με προσαύξηση μέχρι 10% του βασικού μισθού, εφόσον επιτεύχθηκαν οι στόχοι σε ποσοστό μέχρι και 90% και 25% του βασικού μισθού, εφόσον επιτεύχθηκαν οι στόχοι σε ποσοστό από 90% και πάνω.

Γ.ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ
Διατηρούνται ως έχουν δηλαδή:
Χριστούγεννα: 500€
Πάσχα: 250€
Επίδομα Αδείας: 250€
Σύνολο: 1.000 € / έτος

Δ.ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ):
Καταργείται το επίδομα γάμου (οικογενειακή παροχή) που ήταν 35 € και αυξάνεται το επίδομα των ανήλικων παιδιών ως εξής
1 παιδί από 18 € αυξάνεται σε 50 €
2 παιδιά από 36 € αυξάνεται σε 70 €
3 παιδιά από 83 € αυξάνεται σε 120 €
4 παιδιά από 130 € αυξάνεται σε 170 €
5 παιδιά από 203 € αυξάνεται σε 240 €
Στην ουσία δεν πρόκειται για καμία αύξηση . Υπάλληλος με 2 παιδιά έπαιρνε επίδομα γάμου 35 € + 36 € επίδομα παιδιών=71 € Τώρα θα παίρνει 70 €.

Ε.ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ:
Ορίζεται πλέον ενιαία για όλες τις περιοχές (καταργούνται οι κατηγοριοποιήσεις) σε 100€.

ΣΤ. Υπάρχει βέβαια και το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το οποίο όμως -προς το παρόν!- δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς. Επίσης να σημειώσουμε πως καταργείται και το επίδομα Ειδικής Αγωγής!!!

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως οδηγούμαστε σε ένα νέο καθεστώς στο δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση, το οποίο γίνεται πιο αυταρχικό και φαίνεται να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: αξιολόγηση, εντατικοποίηση της εργασίας, περιορισμός μισθολογικού κόστους. Το τελευταίο εννοείται πως πέρα από τις τεράστιες μειώσεις μισθών αφορά και στις απολύσεις, οι οποίες - απ' ότι φαίνεται- δεν πρόκειται να σταματήσουν στις 30.000 εργαζομένων που απολύονται φέτος - υπό το καθεστώς βέβαια της εφεδρείας (κατά ευφημισμόν)- αλλά αντίθετα προβλέπεται να συνεχιστούν και τα δύο επόμενα χρόνια τουλάχιστον, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των υπό απόλυση υπαλλήλων στις 150.000 - 200.000!!!

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι μια συνολική αφύπνιση των εργαζομένων και κυρίως των εκπαιδευτικών γιατί το σκηνικό για τη συνέχεια προβλέπεται ιδιαίτερα ζοφερό. Μπρος γκρεμός (απόλυση) και πίσω ρέμα (μισθοί πείνας)... Μόνο με ενιαία αγωνιστική συμπαράταξη όλων των δυνάμεων μπορούμε να απαιτήσουμε αυτό το οποίο αποτελεί αυτονόητο για τους λαούς που ξέρουν να στέκονται και να αντιστέκονται με αξιοπρέπεια: εργασία για όλους με αξιοπρεπείς αμοιβές και κοινωνική δικαιοσύνη!...

Τ.Δ.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

30.000 υπάλληλοι στα 7 βήματα



ΜΕΤΡΟ-ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ • ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΟΟΣΑ - Ε.Ε. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Στο εκτελεστικό απόσπασμα με επτά βολές που καλύπτουν όλο το Δημόσιο και αφορούν όλους τους εργαζομένους στήνει η κυβέρνηση τους δημόσιους υπαλλήλους ρίχνοντας στον Καιάδα της εφεδρείας 30.000 εργαζόμενους μέσα στο επόμενο τρίμηνο και ανοίγοντας παράθυρο μαζικών απολύσεων από το 2012, καθώς εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ θα κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες αξιολογώντας τους υπαλλήλους με στόχο να μπει μαχαίρι στο 30% των υπηρεσιών και με το ΑΣΕΠ να μετατρέπεται από Ανωτατη Αρχή για τις προσλήψεις σε Ανώτατη Αρχή για τις προαναγγελθείσες απολύσεις, δηλαδή την εφεδρεία.

Το μέτρο της εφεδρείας απλώνεται σαν βεντάλια σε όλο τον δημόσιο τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους (και τους μόνιμους και όσους έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου) και ενώ για τους επόμενους τρεις μήνες προβλέπεται ο εξοβελισμός 30.000 υπαλλήλων -κυρίως εκείνων που είναι ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη-, το χειρότερο είναι ότι ταυτόχρονα ανοίγεται για το 2012 και 2013 η πόρτα των μαζικών απολύσεων με μείωση κατά 1/3 όλων των υπηρεσιακών μονάδων του Δημοσίου.

Το τελευταίο ισοδυναμεί με Αρμαγεδδώνα που θα επέλθει επί δικαίους και αδίκους στο Δημόσιο, καθώς επιστρατεύονται εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ και τεχνικοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να περάσουν από αξιολόγηση όλο το προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες με στόχο να πέσει μαχαίρι κατά 30%.Ταυτόχρονα αναζητούνται με ταχεία διαδικασία οι υπηρεσίες εκείνες που ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση και θα κριθεί ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι οποίες θα καταργηθούν αυτοδικαιώς και οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να αποδεχτούν υποχρεωτικά μετάταξη ή διαφορετικά θα ενταχθούν σε εφεδρεία. Το βάρος των 30.000 που θα μπουν άμεσα στην εφεδρεία θα σηκώσουν οι υπάλληλοι που βρίσκονται ένα ή δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη, όμως από τον καινούργιο χρόνο (2012) όπως και τον επόμενο (2013), που το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει την απομάκρυνση 120.000 υπαλλήλων, θα μπουν στην εφεδρεία υπάλληλοι που οι υπηρεσίες τους θα καταργηθούν.

Η εξοικονόμηση εντός του 2012 προβλέπεται να είναι της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ και η πρόταση της κυβέρνησης περιλάμβανει επτά δράσεις που ολοκληρώνονται μέχρι το 2013. Οι έξι πρώτες δράσεις θα λάβουν χώρα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και πάντως οπωσδήποτε μέσα στο 2011 και είναι αναλυτικά οι εξής:

1η δράση: Όσοι εργαζόμενοι Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ έχουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη τους επόμενους 12 ή 24 μήνες μπαίνουν στην εφεδρεία.

2η δράση: Όσοι μόνιμοι υπάλληλοι (Δημοσίου και ΝΠΔΔ) συνταξιοδοτούνται μέσα στους επόμενους 24 μήνες τερματίζεται η υπαλληλική σχέση τους με την υπηρεσία και καταργείται η οργανική θέση την οποία κατέχουν. Στη συνέχεια μπαίνουν σε καθεστώς προσυνταξιοδότησης.

Αυτοί οι υπάλληλοι έχει υπολογιστεί ότι είναι 18.000 με 20.000 σε όλο τον δημόσιο τομέα.

3η δράση: Οι εργαζόμενοι που είναι απόφοιτοι Λυκείου ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ανήκουν σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται ή συγχωνεύονται μπαίνουν επίσης σε καθεστώς εφεδρείας. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Όσοι έχουν τις προϋποθέσεις, θα επαναπροσλαμβάνονται το ταχύτερο σε αναλογία ένας προς δέκα. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν προγράμματα επανακατάρτισης στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ για όσους παραμείνουν στο καθεστώς εφεδρείας. Ο αριθμός των εργαζομένων που θα μπουν στην εφεδρεία με αυτό τον τρόπο έχει υπολογιστεί ότι είναι 1.000 υπάλληλοι.

4η δράση: Φεύγουν με άμεση συνταξιοδότηση όσοι, παρά το γεγονός ότι είχαν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, παρέμεναν στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με δικαίωμα που η ίδια η πολιτεία τους είχε δώσει να παρατείνουν το ηλικιακό όριο της υποχρεωτικής αποχώρησης από την εργασία τους.

5η δράση: Με ταχείς διαδικασίες θα εντοπιστούν μονάδες και υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν πολύ μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού. Η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με νομοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια που θα εφαρμοστούν άμεσα, αλλά προς το παρόν κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι αυτά. Από αυτούς τους εργαζόμενους θα ζητηθεί να αποδεχτούν μετάθεση σε άλλη υπηρεσία και όσοι αρνηθούν θα ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας.

6η δράση: Θα αναζητηθούν και άλλοι φορείς ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, τα οποία θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν. Πάλι με διαδικασία η οποία θα τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε εφεδρεία. Από αυτούς θα επαναπροσληφθεί το 10% και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ. Συνολικά αυτοί οι εργαζόμενοι (της 5ης και 6ης δράσης) υπολογίζεται ότι θα είναι 6.000 με 7.000.

7η δράση: Τέλος, στη δεύτερη φάση του προγράμματος της μείωσης του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, που αφορά τα έτη 2012 και 2013, θα ανοίξει διαδικασία αξιολόγησης της διάρθρωσης και των αρμοδιοτήτων του προσωπικού όλων των δημόσιων υπηρεσιών στο πλαίσιο πρόσφατης μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση. Η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη συμμετοχή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ. Ειδικά στην αξιολόγηση του προσωπικού η διαδικασία θα τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Στόχος θα είναι η μείωση των υπηρεσιακών μονάδων (όχι των θέσεων του προσωπικού) κατά 30%. Το προσωπικό που θα κριθεί πλεονάζον και δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί παραγωγικά σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο θα ενταχθεί σε καθεστώς εφεδρείας και στη συνέχεια σε προγράμματα επανακατάρτισης και εναλλακτικής κοινωνικής απασχόλησης.

Κατόπιν όλων αυτών αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο θέμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, μετά και τις έντονες πιέσεις της τρόικας να γίνουν δραστικότατες περικοπές στις δαπάνες. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μελετά πλέον το ενδεχόμενο για το 2012 και 2013 οι προσλήψεις να παγώσουν εντελώς ή να ισχύσει η αναλογία 1-15.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 3/10/2011

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Και... μερικές επίκαιρες γελοιογραφίες!!!


Τσακίζουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα


ΚΚΕ: Η επίθεση στα εργασιακά - μισθολογικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και μπορεί να την αποκρούσει μόνο ένα πανεργατικό - παλλαϊκό κίνημα


Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση μειώνει παραπέρα τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ήδη τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς. Οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος τους στην εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα, κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση και εξαγγέλλει οριζόντια μεσοσταθμική μείωση των μισθών από 20% έως 40%, περικοπή όλων των επιδομάτων, μείωση έως και κατάργηση κάθε μισθολογικής ωρίμανσης, περικοπή άνω των 1.000 ιατρικών εξετάσεων και φαρμάκων. Οι εξοντωτικές αυξήσεις στην έμμεση και την άμεση φορολογία, με τη μείωση του αφορολόγητου και τα χαράτσια, θα χειροτερεύσουν την κατάσταση και για τους δημόσιους υπάλληλους. Η σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας, σε συνδυασμό με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση, θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, ενώ η εφεδρεία, η συρρίκνωση και το κλείσιμο κρίσιμων τομέων φέρνουν απολύσεις. Οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα υποστούν νέους μεγάλους ακρωτηριασμούς.

«ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ»
Μειώσεις μέχρι και 40%!

Παραπέρα δραστικές περικοπές από 8,6% μέχρι 40%. Πάγωμα ωριμάνσεων και «κριτήρια «παραγωγικότητας» σε σύνδεση με «ομοειδείς κλάδους» του ιδιωτικού τομέα

Συνθήκες γαλέρας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τη διαμόρφωση μοντέλου δημόσιας διοίκησης που να υπηρετεί τις νόρμες των μονοπωλίων, κατακρήμνιση των αποδοχών σε σύνδεση και με τη λεγόμενη παραγωγικότητα, μαζικές απολύσεις προκειμένου να καλύψουν τυχόν «απώλειες» από την εργασιακή εφεδρεία, περνάνε στις πρώτες προτεραιότητες κυβέρνησης και ιμπεριαλιστικών Οργανισμών.

Τα παραπάνω ήταν στην ατζέντα χτεσινής συνεργασίας ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα παραμείνουν στην Αθήνα και την ερχόμενη βδομάδα μέχρι ότου καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Με το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, σύμφωνα με τις πρώτες προεργασίες τους, προκύπτουν μειώσεις αποδοχών μέχρι 40%, σε συνέχεια της μέχρι τα σήμερα κλιμάκωσης, επίσης κατάργηση όλων των ειδικών και κλαδικών επιδομάτων για όλους τους εργαζόμενους σε υπουργεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ.

Με βάση την υπάρχουσα πληροφόρηση:
Ο κατώτατος μισθός (αποδοχές) διαμορφώνεται στα 780 ευρώ μικτά. Σήμερα, οι κατώτατες αποδοχές είναι στα 853 ευρώ, δηλαδή μετά και την κατάργηση των επιδομάτων, οι παραπέρα περικοπές των αποδοχών, για τα κατώτατα επίπεδα, διαμορφώνονται στα 73 ευρώ το μήνα (μείωση 8,6%). Έτσι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για ...«αύξηση» του κατώτατου μισθού (780 από 711 ευρώ μικτά) είναι απόλυτα ψευδεπίγραφοι.
Ακόμη βαρύτερος πέφτει ο πέλεκυς στα ψηλότερα κλιμάκια, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και το ύψος των διάφορων επιδομάτων που χορηγεί ο κάθε φορέας και τα οποία καταργούνται. Σε ειδικές κατηγορίες, όπως στο υπουργείο Οικονομικών, ΕΛΣΤΑΤ, Γενικό Χημείο του Κράτους κ.ά. οι περικοπές υπολογίζονται μέχρι και τα 1.500 ευρώ το μήνα (40%).
Ετσι οι παραπέρα μειώσεις αποδοχών ξεκινούν από 8,6% και φτάνουν στο 40% ή από 73 ευρώ μέχρι και 1.500 ευρώ το μήνα !
Ήδη και με βάση τον εφαρμοστικό νόμο από την 1η Ιούλη του 2011 έχει παγώσει κάθε μισθολογική ωρίμανση, έχουν δηλαδή κόψει και τις μισθολογικές αυξήσεις με βάση τα έτη υπηρεσίας. Το πάγωμα θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια, εξανεμίζοντας παραπέρα τους μισθούς, ανεξάρτητα και από το πόσα δήθεν «μισθολογικά κλιμάκια» θα προβλέπουν στο «ενιαίο μισθολόγιο», τα οποία είναι μόνο για το «θεαθήναι».
Με το νέο μισθολόγιο προβλέπουν μισθολογικές ωριμάνσεις κάθε τρία χρόνια, μόνο κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μόνο για ένα μικρό αριθμό υπαλλήλων. Για το συγκεκριμένο βάζουν κριτήρια «παραγωγικότητας - αποδοτικότητας» που για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η γενική κατεύθυνση, με βάση και την παρεχόμενη από την τρόικα «τεχνογνωσία», είναι η «αποδοτικότητα» δημόσιων φορέων με «ομοειδείς κλάδους» του ιδιωτικού τομέα στο βαθμό που μπορεί να υπάρξει τέτοια σύγκριση. Για την ώρα «μετρήσιμα αποτελέσματα» αποδοτικότητας μπορούν να έχουν μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως, για παράδειγμα, για τους υπαλλήλους της Εφορίας, ΟΤΑ και άλλων φορέων που κρίνονται για την ικανότητά τους να εισπράξουν τα διάφορα χαράτσια. Είναι φανερό και το ποιο είναι το μοντέλο - πρότυπο του «κρατικού υπαλλήλου» - όπως οι ίδιοι ονομάζουν τους δημόσιους υπαλλήλους - θέλουν να δημιουργήσουν.


Πηγή: Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 1/10/2011