Συνεργασία για θέματα Παιδείας
Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Στυλιανίδης σε δηλώσιες του μετά τη συνάντηση είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλες τις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που απελευθερώνει από την ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μονιμοποιηθούν, είπε ο κ. Στυλιανίδης.
Πρόσθεσε, ότι το νομοσχέδιο αυτό βάζει ξεκάθαρους κανόνες για το πόσο καιρό μπορεί να μένει κάποιος στην αναπλήρωση και στη συνέχεια να περνά εντός του εκπαιδευτικού συστήματος.
Ο κ. Στυλιανίδης είπε επίσης, ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τη δουλειά που έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες ώστε η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.
''Ηδη βρισκόμαστε δυο μήνες πιο μπροστά στα χρονοδιαγράμματα για τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να μην παρατηρούνται κενά στα σχολεία, φαινόμενο που για πολλές δεκαετίες το ζήσαμε με δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης'', είπε ο κ. Στυλιανίδης.
Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι αυτή τη στιγμή έχει ήδη αποσταλεί στις περιφέρειες το 50% των βιβλίων και μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή ώστε οι μαθητές να έχουν τα βιβλία τους στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Στυλιανίδης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολεγίων είπε ότι το ζήτημα αυτό είναι σε εξέλιξη, ''αναμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και θα προχωρήσουμε''.
Προηγουμένως όμως, είπε ο υπουργός Παιδείας, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μια νομοθετική τακτοποίηση του χώρου αυτού, ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Ο κ. Στυλιανίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή και εντός του καλοκαιριού.
Αναφερόμενος στις ποινές σε βάρος των βαθμολογητριών που σχετίζονταν με τις διαρροές στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και προστάτευσε την εγκυρότητα των εξετάσεων αποδίδοντας μέσω των πειθαρχικών μέτρων ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν.
Ποινές δεν επιβάλλονται μόνο στις συγκεκριμένες βαθμολογήτριες είπε, αλλά και στην επικεφαλής τους.
Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης κλήθηκε να σχολιάσει την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, και είπε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για να αναδεικνύει την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας και των πολιτιστικών μνημείων που είναι ταυτισμένα με την ιστορική μας ταυτότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Εμείς με τις συμπεριφορές μας, είπε ο κ. Στυλιανίδης, δείχνουμε προς τα πού πρέπει να κινείται ένα δημοκρατικό κράτος και καλούμε όλους τους γείτονές μας να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 11/7/2008
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου